Čišćenje zubnoga kamenca

Čišćenje zubnoga kamenca potpuno je bezbolna, neinvazivna i sigurna metoda uklanjanja supragingivnih i subgingivnih tvrdih i mekih, bijelih ili žućkastih, čak i crnih naslaga na zubima u području spoja zuba i zubnoga mesa (gingive).

Kako nastaje zubni kamenac?

Zubni kamenac nastaje mineraliziranjem zubnoga plaka koji se normalno stvara na zubima, već nekoliko sati nakon četkanja zuba. Bakterije iz zubnoga plaka i kamenca uzrokuju upalu zubnoga mesa – GINGIVITIS. Klinički su znakovi gingivitisa crveno i otečeno zubno meso, mekane konzistencije, koje krvari na dodir.

Neliječeni gingivitis, u kombinaciji s dodatnim čimbenicima rizika, može se razviti u PARODONTITIS - upalu potpornih zubnih struktura, koja osim gingive zahvaća i periodontna vlakna i alveolarnu kost. Zubno meso je crveno i otečeno, krvari na dodir, dolazi do nepovratnoga gubitka kosti, pomičnosti i jačega klimanja zuba, te naposljetku ispadanja zuba.

Zubni plak i kamenac sadržavaju velike količine bakterija koje proizvode kiseline, čime se narušava struktura zubne cakline zuba te nastaje karijes. Osim toga, kamenac zadržava plak i ta mjesta postaju mjesta pojačanoga rizika za nastanak karijesa.

Pjeskarenje zuba

Pjeskarenje zuba, tzv. AIR FLOW®, potpuno je bezbolna metoda profesionalnoga čišćenja zuba kojom se uspješno otklanjaju sve pigmentacije sa zubne površine.

Prilikom pjeskarenja zubi se čiste s pomoću mlaza sitnih čestica natrijeva bikarbonata, koje se raspršuju s pomoću kontroliranoga mlaza vode i komprimiranoga zraka, čime se uklanjaju zubni plak i pigmentacije, vraćajući zubima prirodnu boju i sjaj.

  • Pigmentacija na zubima najčešće nastaje kao odraz stila života:

    Pušenje, ispijanje kave, čaja, crnoga vina, voćnih i povrtnih sokova te hrapava caklina, neravnine i komprimirani zubi potiču nastanak površinskih obojenja zuba.
  • Efekt izbijeljenih zuba:

    Nakon pjeskarenja zubi su svjetliji, glađi i sjajniji, postiže se efekt izbijeljenih zuba, na njima se manje nakuplja kamenac i pigmentacije.

Naručite se na besplatan prvi pregled.

Pitajte nas sve što Vas zanima!

BESPLATAN PREGLED

Što kažu naši pacijenti?

Sve pohvale doktorici Maji, koja me toliko toplo primila, napravila posao bez boli, stručno i nadasve pažljivo uz prekrasnu asistenticu Jelenu koja zrači srećom i pozitivnom! ❤️
Moja topla i iskrena preporuka👍👏!!
Hvala Vam od ❤️🙏!!

Sonja

Svaki put se osjećam da sam došla u sigurne, pouzdane i profesionalne ruke. Još se nisam razočarala i uvijek odlazim zadovoljna sa širokim osmijehom. Doktorica će predložiti najbolju terapiju i odraditi sve bez boli i neugode. Sve u svemu profesionalna usluga i ugodna atmosfera! 🔝
a moram spomenuti i pažljiv pristup prema malim pacijentima. 👍

Petra

Preporuka svima koji umiru od straha od same pomisli na zubara. Opuštena atmosfera, stručni pristup, poštivanje dogovorenih termina i vidljivi rezultati rada. Sve pohvale!

Ivana

Imate dodatnih pitanja?


Molimo označite zastava