Oralna kirurgija

Današnja moderna dentalna medicina nastoji sačuvati prirodni zub i prevenirati njegov gubitak, no katkad je vađenje zuba neophodno.

Vađenje zuba

Zahvat vađenja zuba izvodi se u lokalnoj anesteziji i u potpunosti je bezbolan, a podrazumijeva uklanjanje zuba ili njegovih ostataka iz zubne alveole. Nakon vađenja zuba, rana se pregledava i čisti te prekriva sterilnom gazom.

Nakon zahvata pacijent dobiva usmene i pismene upute za njegu usne šupljine kako bi se izbjegle komplikacije i kako bi se olakšao oporavak.
Ekstrakcijska rana u potpunosti zacjeljuje za 4 do 8 tjedana.

Gubitkom jednoga ili više zuba mijenjanju se odnosi između čeljusti, koji dugoročno mogu imati teže posljedice na zdravlje.

Saznajte više

Vrlo je važno da se pacijent još i prije vađenja zuba odluči se za nadoknadu izvađenoga zuba te u dogovoru s doktorom dentalne medicine odabere najbolje protetsko ili implantološko rješenje, ovisno o individualnoj situaciji u ustima.

Zubni imaplantati

Najčešći kirurški postupci u usnoj šupljini

UGRADNJA DENTALNIH IMPLANTATA – postupak ugradnje titanskih dentalnih implantata u bezubo područje

ALVEOTOMIJA – vađenje umnjaka, „osmica“

APIKOTOMIJA – resekcija vrška korijena zuba koji su zahvaćeni cistom ili upalom

AUGMENTACIJA KOSTI – nadoknada izgubljene kosti alveolarnog grebena kako bi se stvorio dovoljan volumen kosti za ugradnju dentalnih implantata

PODIZANJE SINUSA – podizanje dna maksilarnog sinusa kako bi se nadoknadio volume kosti za ugradnju implantata u stražnjoj regiji gornje čeljusti

CISTEKTOMIJA – uklanjanje cista gornje i donje čeljusti

Kako njegovati usta nakon oralnokirurških zahvata?

  • Sterilnu gazu kojom je prekrivena rana treba čvrsto zagristi i držati 20-ak minuta. U tom vremenu krvarenje prestaje.
  • Izbjegavajte tople i vruće napitke i hranu, te gazirana pića.
  • Izbjegavajte pušenje barem 24 sata nakon operacije.
  • Na dan operacije nakon zahvata ničim ne ispirite usta.
  • Analgetik uzmite odmah poslije zahvata, prije popuštanja anestezije i potom svakih 4 do 6 sati sljedeća 3 dana ili po potrebi, već prema dogovoru s doktorom dentalne medicine.
  • Minimalno krvarenje može se očekivati 2 do 3 dana poslije zahvata. U slučaju produženog krvarenja, javite se doktoru dentalne medicine.
  • Kako bi smanjili oteklinu, koja je uobičajena nakon operativnog zahvata, hladite kožu iznad operiranog mjesta.
  • Ne uzimati Aspirin, Andol ili analgetik koji sadržava acetil-salicilnu kiselinu jer može izazvati krvarenje.
  • Konce treba čistiti štapićem i vatom namočenom u vodu ili antiseptik. Konci se uklanjaju 8 dana nakon zahvata u našoj ordinaciji.

Lana

Sve pohvale divnim doktoricama i asistenticama koje su uvijek nasmiješene, pozitivne, stručne i pune razumijevanja...👏 Uvijek odlazim zadovoljna sa velikim osmijehom, a tome je posebno zaslužna doktorica Sandra koja svaki posao odradi stručno, pažljivo, kvalitetno, uz puno razumijevanja i bez imalo boli i neugode ! ❤ Ovo je ordinacija u kojoj se gubi svaki strah ! Moja iskrena i topla preporuka ! 👍😊

Sonja

Sve pohvale doktorici Maji, koja me toliko toplo primila, napravila posao bez boli, stručno i nadasve pažljivo uz prekrasnu asistenticu Jelenu koja zrači srećom i pozitivnom! ❤️
Moja topla i iskrena preporuka👍👏!!
Hvala Vam od ❤️🙏!!

Petra

Svaki put se osjećam da sam došla u sigurne, pouzdane i profesionalne ruke. Još se nisam razočarala i uvijek odlazim zadovoljna sa širokim osmijehom. Doktorica će predložiti najbolju terapiju i odraditi sve bez boli i neugode. Sve u svemu profesionalna usluga i ugodna atmosfera! 🔝
a moram spomenuti i pažljiv pristup prema malim pacijentima. 👍

Imate dodatnih pitanja? Naručite se na besplatan pregled.


Molimo označite ključ