Hijaluronski dermalni fileri

Primjena hijaluronskih dermalnih filera jedan je od najpopularnijih korektivnih neinvazivnih estetskih postupaka kojim se trenutačno brišu bore i vraća mladolik izgled lica.Hijaluronska kiselina glavni je sastojak dermalnih filera i prirodna je sastavna molekula izvanstaničnoga matriksa kože.

Hijaluronska kiselina zadržava vodu i osigurava hidrataciju, elastičnost, čvrstoću, sjaj i punoću kože.

Starenjem koža počinje gubiti hijaluronsku kiselinu te ona više nije jednako zategnuta, elastična i zaglađena, a kako nestaju i potkožni masni jastučići i kolagen, lice gubi volumen, stvaraju se bore i lice dobiva „obješen“, umoran izgled, osobito oko očiju i usana.


Pitajte nas

Glavne prednosti tretmana:

Dermalnim filerima koži vraćamo mladenački izgled i sjaj čuvajući prirodan izraz lica. Aplikacijom filera u željeno područje dodaje se volumen, popunjava se potkožno tkivo i ravna uleknuće bore.

 • U svega nekoliko minuta brišemo godine s lica.

 • Odmah po aplikaciji vidljivi su rezultati.

 • Prirodno naglašena ljepota i rehidrirana koža.

U Navident centru dentalne medicine koristimo se hijaluronskim dermalnim filerima provjerene kvalitete renomiranih proizvođača, koji sadržavaju umrežene molekule hijaluronske kiseline i osiguravaju predvidljive i odlične rezultate. Naše doktorice educirane su i stručne, te vrlo iskusne u primjeni dermalnih filera. Doktorica Maja Mateša članica je Hrvatskoga društva za estetsku medicinu (HDEM) i redovito se educira u području estetike lica na inozemnim i domaćim tečajevima.

Koliko dugo traju rezultati?

Uobičajeno je trajanje učinka 6 do 18 mjeseci, ovisno o konzistenciji filera (vrlo rijetke, srednje i vrlo guste konzistencije) i mjestu primjene.

U tom se razdoblju filer djelomično resorbira, a djelomično zaostaje integriran u vlastito vezivno tkivo te je zahvaljujući kumulativnom učinku isti rezultat moguće postići manjom količinom preparata filera.

Češćim primjenama hijaluronskoga filera produžuje se i vrijeme trajanja vidljivih rezultata.

Koje su mjere opreza za tretman filerima?

Korištenje dermalnih filera ne preporučuje se:

 • Trudnicama i dojiljama

 • Osobama s kožnim oboljenjima, aktivnom herpes simplex lezijom

 • Osobama s autoimunim bolestima

 • Osobama koje uzimaju lijekove protiv zgrušavanja krvi

 • Osobama preosjetljivima na lokalni anestetik

 • Mlađim osobama od 18 godina

Povećanje usana dermalnim filerima

Povećanje usana jedan je od najtraženijih tretmana hijaluronskim filerima.

Apliciranje filera može biti uz vanjski rub usana kako bi se istaknula linija usana, samo u jednu usnu ako je velika razlika u volumenu gornje i donje usne ili u sam vrh usana za naglašavanje Kupidova luka.

Povećanje usana podrazumijeva injekcijsku aplikaciju resorptivnog filera na bazi hijaluronske kiseline radi postizanja većega volumena i naglašavanja crvenoga dijela usana.

Besplatan prvi pregled

Kandidati za povećanje i oblikovanje usana:

 • Osobe s prirodno tankim usnama

 • Starije osobe s atrofijom tkiva u području usana

 • Osobe koje žele naglasiti senzualnost usana i zadržati mladenački osmijeh

Tretman nazolabijalne bore

Nazolabijalna bora proteže se od nosa do kutova usana, često je vrlo duboka i izražena, a produbljuje se s godinama zbog gubitka masnih jastučića obraza.

Zato često uz tretman nazolabijalne brazde tretiramo i volumen obraza.

Rezultati su vidljivi odmah po aplikaciji filera, a lice dobiva mladenački izgled i svježinu.

Što kažu naši pacijenti?

Svaki put se osjećam da sam došla u sigurne, pouzdane i profesionalne ruke. Još se nisam razočarala i uvijek odlazim zadovoljna sa širokim osmijehom. Doktorica će predložiti najbolju terapiju i odraditi sve bez boli i neugode. Sve u svemu profesionalna usluga i ugodna atmosfera! 🔝
a moram spomenuti i pažljiv pristup prema malim pacijentima. 👍

Petra

Ono kad ti pukne prednji zub, a nitko od prijatelja, poznanika, poslovnih partnera, pa čak ni držanih institucija ti ne pomogne, onda ti pomognu ovdje! Samo riječi pohvale! Veliko hvala za nesebičnu i stručnu pomoć!

Alan

Sve pohvale divnim doktoricama i asistenticama koje su uvijek nasmiješene, pozitivne, stručne i pune razumijevanja...👏 Uvijek odlazim zadovoljna sa velikim osmijehom, a tome je posebno zaslužna doktorica Sandra koja svaki posao odradi stručno, pažljivo, kvalitetno, uz puno razumijevanja i bez imalo boli i neugode ! ❤ Ovo je ordinacija u kojoj se gubi svaki strah ! Moja iskrena i topla preporuka ! 👍😊

Lana

Imate dodatnih pitanja? Naručite se na besplatan prvi pregled.


Molimo označite šalica